EnglishDeutschSlovak
 

Otthoni kenyérkészítés

Diabetikus kenyér sütése kenyérsütõgépben „DIABET-MIX" készlisztbõl

A kenyérsütõ gépben bármelyik „DIABET-MIX" készlisztbõl lehet kenyeret sütni. Az általunk ajánlott kenyérsütõ a HAUSER BM-820. Sütõgép honlap: www.hauserelectronic.hu Készlisztek: kenyérsütéshez egy kg-os kiszerelésben:

„DIABET-MIX" Fehérkenyérliszt.

„DIABET-MIX" Búza-rozs kenyérliszt

Sütés leírás sütõgéphez:
Oldjunk fel 8 g. élesztõt kevés langyos vízben, egészítsük ki fél literre és öntsük be a sütõgép sütõformájába. Tegyünk hozzá egy evõkanál étolajat, indítsuk el a programot és a keverõlapát / ok / beindulása után öntsünk bele fél kg. „DIABET-MIX" készlisztet. A gép tetejét csukjuk le. A dagasztási program befejezése után nyissuk fel a tetõt és igazítsuk középre a tésztát. A kelesztés befejezésekor vízbe mártott villával szurkáljuk meg a kenyér tetejét 3-4-szer, majd vízzel kenjük le a kenyér tetejét (ecsettel, kenõtollal),ezen túl nem célszerû felnyitni a tetõt a további munkafolyamatok alatt. A sütés, melegen tartást követõen, hõálló kesztyûvel vegyük ki a gép sütõformáját és borítsuk ki a kenyeret, fém, vagy farácson hagyjuk kihûlni.

Beállítási adatok:
Dagasztás 30 perc, kelesztés 1 óra 30 perc, sütés 1 óra, melegen tartás 1 óra. A fenti idõpontok betartása estén egyenletesen sült, megfelelõ héjú kenyeret kapunk. HAUSER BM-820 kenyérsütõ gép programozása: A program gomb egymásután többszöri megnyomásával léptessük a képernyõn látható nyilat a saját programra. A ciklus gombbal lépjünk az elsõ munkafázisra, az idõ gombbal adjuk meg az idõt, majd a ciklus gombbal lépünk tovább. Beállítási adatok: elõfûtés / preheat / off, dagasztás / knead / 30, kelesztés / rise 1 / 1:30, kelesztés / rise 2 / off, kelesztés / rise 3 / off, sütés / bake / 1:00, melegen tartás / kep warm / 1:00. A beállítás után nyomjuk meg egyszer a start gombot így a program rögzült, a kijelzõ 3:00 órát mutat, mert a melegen tartást nem veszi be az összes idõbe, de a diabetikus kenyeret benn kell tartani a melegen tartás ideje alatt, így a teljes idõtartam 4:00 óra. Ezen túl a sütés indítása a start gomb megnyomásával történik. A sötét színt kell beállítani.

Jó munkát, illatos kenyeret és hozzá jó étvágyat kívánok.

 

sysop@diabettrade.hu